vineri

Ce s-a mai intamplat pe la clinica "Regina Maria"?!

Hey

A trecut ceva luni de la ultima postare despre clinica Regina Maria. Cine nu a citit ce-am scris in cele anterioare poate vedea AICI si AICI . Vreau inainte sa incep sa mai specific inca odata ca tot ce scriu aici despre aceasta clinica nu e sub nici un fel reclama ascunsa , nu am nici un beneficiu sa scriu cuvinte frumoase despre ei , orice consultatie/ecografie/ etc le platesc. De asemenea pentru ca voi vorbi foarte mult despre nasterea la maternitatea lor , si pe aceea am platit-o tot din banii mei , am acasa toate facturile care dovedesc asta! O fac pentru viitoarele mamici curioase care au nevoie de o parere exact asa cum am avut si eu la inceput cand am cautat despre clinicile private .


De la sfarsitul luni August n-am mai scris nimic ca n-am vrut sa para ca insist mult pe subiectul asta.Si mai bine asa pentru ca am strans destule lucruri sa va povestesc. Nici nu stiu cu ce sa incep.

Hai sa va spun despre doctora mea , o persoana pe care am cautat-o mult timp , exact ce imi doream. Asa cum am scris si in postarile trecute , o gravida are nevoie de cineva care sa-si dea interesul pentru ea si sarcina ei , sa fie disponibila oricand , si sa existe comunicarea aceea care o face pe mamica sa se simta in largul ei si sa fie linistita. Ea este : Doina Mihailescu. Prin septembrie am avut prima mea problema daca pot sa-i spun asa. Dupa ce am stat jumate de zi si am vazut ca nu e de gluma cu intepaturile care le simteam in burta am sunat-o pe ea plangand , speriata. Mi-a spus ca ea nu mai este in clinica din Dorobanti dar sa merg la urgenta in Baneasa la maternitatea ca voi gasi pe cineva care sa ma ajute. Cand am ajuns acolo , nu mica mi-a fost mirarea ca doctorul de garda deja stia despre mine ca urmeaza sa ajung acolo fiind trimisa de Doina Mihailescu si ca urmeaza ca dupa ce plec sa ia legatura cu ea. Hmmm , am stat si m-am gandit , oare chiar exista doctori care sa-si mai dea interesul pentru tine total fara nici un fel de "rasplata" (pentru ca eu in afara de consultul care il platesc cand merg la ea , niciodata nu i-am dat vreun  ban , o ciocolata , o cafea sau parfum!) . Am ramas total surprinsa .....eram obisnuita cu ceea ce se intampla la spitalul de stat .

Am tot sunat-o pentru ca raceam , ca nu stiu ce problema nebuneasca mi se parea ca am , si niciodata nu as fi simtit-o in voce ca parea deranjata de telefoanele mele. Intotdeauna isi dadea interesul sa-mi raspunda si sa ma linisteasca pentru ca eu sunt si o fire sperioasa , panicata la lucrurile ce tin de sarcina mea , sanatate sau copil.

De ziua mea , atunci cand am implinit 20 anisori , pe 23 octombrie am avut ecografie la George Marinescu , cel mai tare om , in clinica din Dorobanti , si dupa consult la doctora tot in acelas loc. Din pacate pentru mine a fost o zi extrem de trista , o zi in care am simtit ca ma topesc pe picioare . Am aflat la ecografie un lucru aiurea despre placenta mea si dezvoltarea DE ATUNCI cu fetita mea si posibilele urmari total neplacute. Atunci mi s-a spus ca trebuia sa fac niste analize mai amanuntite ale placentei care costau in jur de 2.000 lei. Eram disperata , desi nu-i aveam la mine , eram in stare sa fug acasa , sa iau de la mama sa ma imprumut orice si sa le fac pe loc. Dar doctora mea mi-a zis altceva. Hai sa vedem cum merg lucrurile . Deocamdata tu iei pastilele astea asa cum iti spun eu si ne vedem intr-o luna (au costat 10 lei!!!!), daca nu incep sa dea roade  facem analizele si ne bagam pe tratament. Oare daca era altul in locul ei nu ma putea sa fac analizele alea atunci?! Am apreciat si atunci si acum si ca urmare problema incepe sa se rezolve , iar eu n-am platit aiurea pe niste analize 2.000 lei.Am plecat plangand de acolo , dar n-am sa uit cum doctora mea ca de obicei mi-a explicat ca la prosti  , cateodata imi si deseneaza sa inteleg exact ce vrea ea sa-mi spuna .


La fel si duminica in data de 9 Decembrie cand am ajuns de urgenta la maternitate cu tensiune si NU pe picioarele mele , ea era plecata in strainatate dar cu toate astea imi raspundea la telefon si a tinut legatura cu mine oricat a fost nevoie.

E o persoana total ok , pana acum nu m-a deranjat nimic la ea , nu mi s-a parut nimic deplasat. Sunt fericita ca am intalnit-o si mai multe n-are rost sa mai scriu (ea nu-mi urmareste blogul si nici nu stie cine sunt , asa ca nu scriu lucrurile astea frumoase despre ea ca sa fiu pupincurista).

Lucrurile nu stau asa doar in ce o priveste pe doctora mea sau pe cel care imi face ecografiile. La fel de frumos se poarta toata lumea care lucreaza acolo. De 2 ori am ajuns de urgenta la baneasa - maternitate, ultima data a fost mai grav , si s-au comportat exemplar. Ajung acolo , anunt  numele meu si a cui pacienta sunt si in nici 2 minutele cineva ma preia. Medici de garda sunt foarte saritori , isi dau interesul sa afle de ce esti acolo , au grija sa ai tot ce e nevoie. Ultima data am stat si la perfuzii , si desi era sotul meu cu mine , ele m-au dus pe brate ,mi-au pus perfuzia si NU au uitat de mine , pana s-a terminat au mai venit de cateva ori sa imi vada starea , sa-mi ia tensiunea , sa mai glumeasca. Pai oare la spitalele de stat , cat stateam sa ma bage cineva in seama? Ore intregi , si dupaia suportam mutrele lor . Nu stiu , sincer , dai un ban si esti tratat asa cum meriti. Dai aceeasi banii care i-ai baga oricum in buzunarul celor de la stat ca altfel stim ca nu se uita nici dracu'la tine , te lasa sa mori incet.

Si ca tot am vorbit despre maternitate , mai e putin si voi naste acolo. Cam pe la sfarsitul luni Ianuarie , pe 8 Ianuarie aflu defapt cand am data exacta la programarea de cezariana <3. Abia astept ... Nu stiu daca stau eu pana atunci , ca eu credeam ca nu rezist decat pana la 7 luni , dar ...deja mi-am pus tot ce era la punct si am platit si nasterea in avans. Ca tot vorbim despre asta. Sunt multe care m-au intrebat ce se intampla cu avansul care il dai atunci cand inchei contractul cu ei , daca tu Doamne Fereste patesti ceva cu sarcina sau nasti prematur (si la ei in clinica poti naste de la 25 de saptamani , dar este pe zi cam 100 euro doar spitalizarea copilului , si daca trebuie sa stea 1 luna in spital copilul, trebuie sa fii bogata bogata sa ai sa platesti factura la sfarsit !) , si trebuie sa optezi, vrei nu vrei ,pentru spital de stat. Banii ii recuperezi. Si stiu asta pentru ca eu am ales sa platesc saptamana trecuta toata nasterea , au mai ramas doar 200 lei de platit ca nu poate sa mai inchida factura la externarea ta daca e totul pe 0 si atunci trebuie sa lase o suma mica. La achitarea sumei asteia nu tocmai mici a trebuit sa ma interesez sigur ce se poate intampla daca lucrurile nu merg tocmai bine.

Au fost ceva voci care m-au criticat pentru alegerea facuta. Am scris si in postarea din septembrie , nu este un moft asa cum se gandesc unele , nu este o fita , la ce spitale avem noi in Romania , este o necesitate. Si cine a urmarit ce-am scris eu in trecut despre subiectul Regina Maria , stie si intelege de ce am luat decizia asta. Pana la urma , asa cum i-am spus si unei tipe care "m-a luat la rost"mai mult sau mai putin pe profilul meu, despre banii care ii dau acolo , nu dau explicatii nimanui. Este decizia mea , nu-mi da nimeni banii astia si nici nu cer nimanui. Este o decizie care o iau din ce in ce mai multe mamici , si chiar persoane normale , cu o situatie financiara normala , dar care fac un efort ca sa stie ca totul va fi exact asa cum au visat 9 luni. Ba chiar ma bucur ca prin mine , multe s-au hotarat sa mearga la clinica si sa nasca acolo.

Nu va mai lasati prostite de povestile auzite despre clinicile private. Ieri citeam si ma minunam ce spunea o tipa. Ca la externare(a auzit ea) te pune sa platesti si ... tampoanele care le folosesti. Cine nu stia , desi eu am tot repetat mereu , acolo n-ai nevoie de nimic cand te duci sa nasti. Doar buletinul si telefonul. Ti se ofera haine atat tie cat si copilului , produse pentru igiena ta si a bebelusului , pampers , chiloti de unica folosinta, halat , uffff , mai continui? Si nu , nu platesti pentru ele , toate le ai incluse in pachet (cel putin eu in pachetul meu) . Nimeni nu-ti baga nimic pe gat ! Niciodata nu am simtit ca as fi presata de ceva sau cineva sa iau anumite decizi pentru analize , pachetul de nastere sau ....alte chesti ce tin de internarea mea in maternitate. N-o sa aveti surprize neplacute sa va treziti la externare ca cine stie cat aveti de platit pentru o chestie care nu o stiti , pentru ca ei si daca este nevoie , vin si va pun in tema , daca sunteti de acord si va permiteti , ok , daca nu , repeeeeet , nimeni nu va baga nimic pe gat. Eu abia astept sa nasc acolo si sa va povestesc cum a decurs totul , desi am atatea prietene si cunostinte care au trecut deja prin asta , tot acolo  , ca stiu totul de acum.

Mai e putin pana vine Antonia junior pe lume , asa ca urmatoarea postare va fi dupa externarea mea <3
Va pupacesc , aveti grija de voi.

P.S daca vreti sa intelegeti povestea de la inceput , cititi si postarile trecute despre clinica Regina Maria.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Sa stii ca am lucrat in cadrul Retelei private de sanatate Regina Maria si inteleg perfect fiecare rand scris de tine in aceasta postare. Serviciile costa ( cel putin pentru care sunt pacienti privati/neabonati) , insa nu banul pe care-l dai face calitatea serviciului medical respectiv, ci grija si empatia de care personalul da dovada. Oamenii fac diferenta in cele din urma, nu produsele/serviciile. Calitatea trebuie stiut cum sa se foloseasca in mod corespunzator. Cei de la Regina Maria ( doctori, asistenti, operatorii call center , receptioneri) au ca si concepte de baza patient care si empatia. Sunt pareri si pareri, nimeni nu poate fi blamat pentru ce simte/gandeste, doar pt fapte. Nu consider ca este un moft faptul ca ai vrut sa beneficiezi de tot ce e mai bun pentru copilasul tau , in primul rand, apoi pentru tine. Daca ti-ai permis ( si nu e treaba nimanui ai cui sunt banii cu care ti-ai permis sau cum i-ai facut!) , de ce nu?! Doar nu era sa te duci intr-o cloaca de spital/maternitate si sa te expui unor riscuri enorme sau conditii de rahat doar ca sa nu moara altii de invidie si frustrare! Este dreptul fiecaruia sa spere si sa faca tot posibilul sa-i fie mai bine si este nedrept ca altii sa manance rahat pe baza alegerilor tale sub o scuza idioata ca " imi dau si eu cu parerea". Spun (scriu) toate acestea pentru ca am citit cateva din comentarii si, cu tot respectul pt parerile fiecaruia, oamenii sunt frustrati si invidiosi. Si ii inteleg chiar si asa. Intr-o lume in care de cele mai multe ori inghiti in sec la o paine pt ca efectiv nu ti-o permiti (la propriu!), intr-o lume in care te simti vinovat/a ca ti-ai luat o haina sa-ti tina de cald si ca ramai poate fara bani pt chirie, intr-o lume in care te obisnuiesti sa privesti doar vitrinele, in care esti supus unui consumism feroce ,totul costa, totul tine de bani, bani si iar bani ..pe care nu-i ai mereu sau mai niciodata, DA, ii inteleg , le inteleg frustrarile, furia si invidiile care mocnesc si devoreasca din interior spre exterior.
Din punctul meu de vedere, cea mai buna alegere este cea care stii tu mai bine ca-ti aduce vreun beneficiu, tie si celor din jurul tau. Profita atat cat iti permiti, asta e, confortul si sanatatea costa, ne adaptam cum putem si mergem mai departe.

Toate cele bune, multa sanatate copilului tau si tie , sa fii puternica, independenta si curajoasa ca si pana acum. Cu sau fara banii necesari.

Antonia Ioana spunea...

@Anonim , iti apreciez parerea si comentariul!:*

Fratila Alina spunea...

Ma bucur ca faci publice toate parerile tale referitoare la clinica Regina Maria. Sustin clinicile private si mai ales Regina Maria (nu fac discriminare insa vorbesc din experienta clientilor mei care au asigurare privata si beneficiaza de serviciile clinicii). Nastere usoara!

Anonim spunea...

Dramatizezi prea mult .. Parerea mea, si nu zic asta din invidie sau porcarii de genu', dar unele lucruri trebuie tinute si intim ..

Luiza Bianca Florescu spunea...

Sa stii ca si eu am ales clinica regina maria datorita tie. si sa stii ca nu imi pare rau de loc. dar eu am optat pentru brasov. Tot ce ai scris despre clinica si doctori este adevarat! Sarcina usoara!

Euphoric Katalepsia spunea...

@Antonia: Multumesc. Eu sustin oamenii care fac tot ce e mai bun pt ei insisi si familiile lor. Indiferent ca e Regina Maria sau pe Marte optiunea ta.

Xeny spunea...

Superb ce spui acolo, sunt si eu o graviduta la inceput si am si eu multe prb de sanatate si nu stiu cum o sa reusesc sa duc sarcina, cum ai zis si tu ca te gandeai ca o duci pana la 7 ... eu sunt la 12 sapt si imi e frica de ce urmeaza...sufar de ovare polichisitice si am tensiune si diabet datorita acestui sindrom ... medicii spuneau ca nu voi avea copil, dar Dzeu a vrut sa raman insarcinata, dar nu stiu cum voi duce. Sanatate multa tie si te urmaresc mereu pe FB si esti o draguta si o femeie cu caracter puternic si am ce invata de la tine.
Bafta multa si Dzeu sa aiba grija de tine si de Antonia Jr, abia astept sa vad pozele cu voi 2.
Pupicei burtici

Antonia Ioana spunea...

@Xeny iti multumesc si sper sa imi lasi aici un comentariu peste cateva luni si sa-mi spui ca totul este bine. Sa te ajute Dumnezeu !

CrisfashionM spunea...

BUNA ANTONIA IMI PLACE FOARTE MULT TATUAJUL TAU DE SPRANCEE IMI SPI SI MIE UNDE L AI FACUT? MULTUMESSC ITE SI ADRRESA MEA DE MAIL OANAMIHAILESCU@HOTMAIL.COM MULTUMESC

Itsa spunea...

E strict problema ta cum si unde ai ales sa nasti,nu trebuie sa te justifici in fata nimanui.Cu totii stim situatia spitatelor de stat si cat sunt de inapoiate.Mama mea a avut o operatie si a ales un spital privat.Diferenta a fost de la cer la pamant,nu regreta nici-o clipa alegerea facuta si banii dati.Daca tu asta simti ca e ok pentru tine sicopilul tau,atunci dai dracului pe cei din jur carora nu le convine.

Antonia Ioana spunea...

La Pierre Hilal, cauta-l pe facebook.

Antonia Ioana spunea...

Nu ma justific Itsa isa ma simt deranjata de oamenii care vorbesc pe langa subiect . Ei abia stiu dar isi dau cu parerea. Si chiar si aici la postare s-au gasit multe sa-si arunce frustrarile si sa comenteze aiurea dar binenteles ca nu le-am acceptat comentariile fara pic de respect.
Te pup.

MONICA spunea...

Xeni stai fara grija si calma eu am ovare polichistice si am si tensiune miiica rau si am adus pe lume acum 4 luni un baietel perfect sanatos de 3200g alaptat la san cezariana deci fi calma si bucura te de aceste momente unice

MONICA spunea...

Xeni stai fara griji bucurate de momentele unice si eu am ovare polichistice si am nascut acum4 luni un baiat perfect sanatos si am alaptat si am cezariana si tensiune mica!stai linistita multa sanatate

MONICA spunea...

Xeni stai fara grija si calma eu am ovare polichistice si am si tensiune miiica rau si am adus pe lume acum 4 luni un baietel perfect sanatos de 3200g alaptat la san cezariana deci fi calma si bucura te de aceste momente unice