joi

Spitale de stat vs. Clinici private.

Hey

Pentru ca am vrut sa scriu despre asta mai detaliat ca sa ma pot face inteleasa si de ce nu sa trag si un semnal de alarma , m-am decis sa fac postarea pe blog , unde toata lumea poate citi cu usurinta si azi si peste cateva luni.

De cand am ramas gravida , m-am tot gandit sa aleg intre o maternitate de stat si una privata. Am pus in balanta orice detaliu despre fiecare si nici pana acum 3 zile nu eram hotarata.
Eu am fost la doamna Dr.Dragu Roxana , sefa pe sectia de ginecologie de la spitalul Judetean (Blv. Basarabia - la Diham) inca de cand m-a dus mama prima data . Eram obisnuita cu ea desi nu total multumita. Am avut o poveste tragica cu ea , cu o sarcina anterioara si ... am ramas cu sechele si probleme.

Ehh .. cand am aflat ca sunt gravida (un moment asteptat de peste 1 an jumate) , eram atat de bucuroasa , fericita , entuziasmata ca m-am dus la spital la ea , fuga fuga ... Fiind aproape de casa , ne desparte doar o strada , si eu si mama am zis sa ramanem la ea.
Ca si persoana este ok , insa din cauza suuuutelor , miilor de persoane care sunt inscrise la ea , ajunge sa nu-si mai faca treaba asa cum trebuie. Te cheama la ora 7 si intri la ora 12-13 daca ai noroc sa nu iti spuna : Ne vedem in alta zi. Nu puteam sa vorbesc cu ea problemele si nelamuririle mele , simteam ca nu mai poate sa-si dea interesul , atentie! Nu mai poate din cauza programului suuuper incarcat , nu ca n-ar vrea . Am incercat sa-mi fac programare si la cabinetul privat unde ea activeaza , insa slabe sanse . Nefiind totusi medicul care speram sa-l intalnesc , nici nu m-am chinuit sa-mi ramana ea persoana care sa aibe grija de sarcina mea , dar cu toate astea , mergeam tot la ea la controale si analize.

In disperarea mea de-a gasi aceea persoana care sa simt ca ma face sa stau linistita si imi raspunde la orice intrebare si sa simt ca isi da interesul pentru mine si bebele meu , am tot umblat prin spitale si clinici. Azi acolo , maine acolo pana cand la spitalul Filantropia am dat peste un medic la care eu ma dusesem cu recomandare. Aveam incredere ca este un medic de nota 10 si o zi intreaga am stat pe capul lui sa ma ia macar la un consult . Surpriza ... Fara consult fara nimic m-am trezit cu o luuuunga poveste in care imi spunea ca o sa-mi moara copilul sau eu , sau amandoi si ca eu am slabe sanse sa duc o sarcina la sfarsit dupa cea care o pierdusem. Asta fara sa ma consulte , fara sa imi faca o eco , o analiza ceva. Doar eu stiu cum am fost 2 zile , ca ma trezeam plangand si dormeam cu frica sa nu ma trezesc si sa se intample ceva cu sarcina mea. Doctorul ala m-a terminat . A doua zi , dupa ce sotul meu si mama incerca sa ma faca sa inteleg ca e o greseala , am mai fost la 5 doctori in control! De la spitale si clinici . Toti mi-au zis ca e o aberatie fara limite , toti mi-au facut eco sa vad eu ca totul e ok ...

Dupa ce-am trecut prin asta , am zis sa ma intorc la Dragu Roxana la spital pentru analiza Touch si dupa sa pun lucrurile la punct alaturi de sotul meu si sa decid ce am de gand cu sarcina mea si bebele meu. La analiza alta surpriza cu asistenta . Doar surprize neplacute .


Deja eram satuuuuula pana peste cap nesimtirea care da dovada spitalele de stat . La spitalele de stat , ca sa fi bagata in seama trebuie sa stai cu ochii pe asistente si doctori ca sa le bagi banu'n buzunar! Nu l-ai bagat ? I-ati adio !:))))
Ma saturasem sa stau ooooooore intregi la cozile de la spitale , trebuia sa stai cu"bata" la rand , ca in fata ta intrau fetele cu nesimtire si cand iti venea si tie randul sa intri mai asteptai 2 ore dupa o cezariana si un avort . Femeile care erau acolo , aveau o stare foarte negativa , parca eram toate dusmance de o viata . Ultima data chiar am avut o divergenta cu o doamna de 40 ani care s-a simtit jignita ca i-am atras atentia ca sotul meu mi-a tinut randul cat eu eram la analize si ea era dupa mine.. Deja nu mai suportam nimic din toate astea (sotul meu mereu ma certa ca nu sunt in stare sa-mi fac o programare la o clinica si vin mereu sa ma umplu de nervi) .
Si capacul l-a pus asistentele care erau disperateee sa le bagi ceva in buzunar si mereu te fura cand trebuia sa platesti analizele! Furat pe fata , cu zambetul pe buze. Unde sa mai pun ca o analiza care eu am platit-o si nu a fost prea ieftina , mi-au facut-o pierduta si ma puneau sa o repet insa tot pe $ mei! O alta asistenta il dadea mereu pe sotul meu afara din sala de asteptare pentru ecografie...(cand orice femeie vine cu sotul, ca de aia te si lasa sa intri cu el) , si multe altele de care NU mai vreau sa-mi aduc aminte . Las totu'urma si ma prefac ca nu am trecut prin asta.

Pe zi ce trece sunt mai dezamagita de spitalele noastre , de cum sunt tratate gravidele, de "serviciile oferite", ca trebuie sa bagi pana si infirmierelor banii sa-ti schimbe cearceaful ca altfel o considera jignire. Prea muulte cazuri se intampla in maternitatile de stat, nimeni nu-si mai da interesul chiar daca le bagi doarrr ptr consultatie la doctor cate 100-150 lei, ca te gandesti sa fie multumiti si sa aibe grija de tine. Daca ai o urgenta ... Ce urgenta ? Astepti dupa 10-20 persoane careva ore bune! Si nu se intampla doar la un spital ... Unde sa mai punem ca toate analizele care le-am facut pana acum la stat , au costat la fel daca le faceam si la privat( cel putin in cazul meu!). De conditiile din spitalele de stat nici nu mai vorbim!

Asa ca acum 2 zile mi-am pus ordine in ganduri , am stat de vorba cu sotul meu pentru ca e normal sa ma consult cu el in tot si am inceput sa caut o clinica privata care sa-mi ofere tot ce un spital nu-ti poate oferi nici cu spaga .

Am tot cautat pe net pareri si am ramas sa aleg intre Regina Maria sau Medlife. M-am interesat in primul rand pentru fiecare in parte de medici . Am vazut ca sunt medici buni , mai ales la Regina Maria , si chiar am primit cateva recomandari. Am sunat la fiecare , si cel mai tare am insistat pe treaba cu pachetul de nasteri. Si unul si altul era ok ca si conditii doar ca Regina Maria are mai multe pachere si putin mai scumpe. Am cerut si parerea fetelor pe profilele mele de pe fb si cu ce am primit si de la mamicile care au nascut in clinica privata m-am decis sa raman la REGINA MARIA.

Desigur , am pus in balanta si partea materiala , ca nu-s o persoana care sa bage mana intr-un sac fara fund si sa scoata mii de euro de parca ii aduna din copac. Si am analizat tot si am vazut ca analizele care le fac pe timpul sarcini ma costa la fel ca la stat pentru ca tot la Regina Maria mi le trimitea. Ca si consultatia , aici platesti 120-150 lei o consultatie dar nu mai trebuie sa ii indesi banii la doctora sa zambeasca , sau la asistenta pentru ca nu primeste. Pe cand la stat , la doctora mea la fiecare consultatie ii dadeam 100 -150lei ca sa incerc sa o stimulez mai mult , si pe langa asta dadeai 20-40 lei si pe la asistente pentru o foaie , o analiza , o bomboana ca sa nu le mai vezi greata pe fata.
Sa vorbim si de conditii? ... Nu cred ca mai este nevoie! La clinica este ca la un hotel de 5* , pe cand la stat , iti este sila sa mergi si la wc . Nu stai la cozi , stai pe canapea si astepti sa te strige , fara sa te mai iei la cearta cu aia de crede ca ea trebuie sa intre . Doctorul nu te expediaza in 2 minute dupa ceas ca mai asteapta inca 20 afara .

Cineva imi spunea ca eu aleg unde sa nasc in functie de lux si nu ma gandesc ca cel mai important este medicul . Gresit .Tocmai de asta am ales o clinica privata si atat de apreciata si cunoscuta. Nu cred ca se poate gandii cineva ca acolo este un medic prost , sau gasim un medic de garda beeeat ca la un spital de stat !
Sunt medici buni , printre cei mai buni , medici apreciati de care greu gasesti ceva de rau . Si da , nu sunt ipocrita . Si conditiile conteaza! Pentru mine si bebelusul meu . Eu voi naste presupun la noua maternitate de la Baneasa a clinicii Regina Maria . Este ... de nedescris , cu aparatura noua si totul pus la punct .

Azi am fost si la control la doamna Dr Doina Mihăilescu . (Ii multumesc Gabrielei , pentru tot ajutorul care tine de clinica asta si pentru tot deranjul , o persoana de nota 100 care m-a uimit cum s-a oferit sa ma ajute desi nu ma cunoastea decat dupa fb).
Totul a fost ok , nu ma asteptam sa fie asa draguta , sa-mi explice analizele din urma , fiecare chestie in parte , ce analize trebuie sa le fac , cand si pentru ce folosesc . A fost ok sa raman la ea si sa nasc tot cu ea. Sunt fericita si muuuultumita pentru alegerea care am luat-o si sunt sigura ca n-am sa regret nici 1%.

Am luat legatura si cu cel cu care trebuie sa vorbesc despre pachetele de nastere. Am stabilit o intalnire , sa vorbim detaliat despre tot , sa stabilim de comun acord un pret , sa vedem maternitatea , sectia de neonatologie , si restul . Mi-a placut ca i-am spus ca nu as vrea marti la intalnire sa semnam contractul , ci prin septembrie. Ma asteptam sa imi propuna sa reprogramam intalnirea , atunci cand voi avea si banii pentru avans macar , dar nu a fost asa ! A zis ca nu e nici o problema , inchidem contractul cand vrem , important este sa stim lucrurile de acum sa avem timp sa ne decidem! O bila alba. Alti nu si-ar piede timpul doar sa-mi arate tie si sa-mi vorbeasca fara nici un castig.

Stiu ca multi privesc clinicile private ca pe o fita , ca un moft pe banii multi , insa eu dupa toate trairile negative , l-am considerat o necesitate. Merita sa fac un sacrificiu , mai ales pentru pachetul de nasteri care este intre 4900 lei si 12.900 . Daca alegeti pachetul cel mic , pentru nastere usoara , si daca faceti o minima socoteala , aproape aceeasi cheltuiala o faceti la un spital de stat cu niste conditi sub normal. Mai mult decat atat , te lasa sa platesti si in rate , si avans si restul la sfarsit , sau cum propui tu ! Recomand din tot sufletul clinicile private ...cel putin: Regina Maria!

Va pupacesc , nu uitati de concurs!

40 de comentarii:

Anonim spunea...

sigur ai facut cea mai buna alegere, in spitalele de stat ajungi sa dai cam tot atat si nu stii daca au fost multumite toate daca sa mai pui ceva sa te trateze bine pe tine si bebe
,nastere usoara!

Eu spunea...

Antonia esti insarcinata si nu vreau sa te inspaimant, dar se implinesc doi ani de cand au murit acei bebelusi arsi la maternitatea Giulesti si nimeni nu a mers nimeni al inchisoare. Si a mai fost un cand "din neglijenta", de fapt nepasararea, nesimtirea si indolenta de care dau dovada unele asistente, au folosit nu stiu ce dezinfectant de podele si i-au ars pe micuti pe fata si pe cap. Nici atunci nimeni nu a mers la inchisoare. Probabil ca la clinica de privata o sa te coste la fel ca si la un spital de stat, dar scapi de nesimtire, de mizerie, de umilinta, de stres si tu si copilul tau veti fi in siguranta.

Antonia Ioana spunea...

@anonim ,, multumesc! Te pup

Antonia Ioana spunea...

@Cristina , stiu . Si tocmai de aia incerc sa gasesc cele mai bune solutii! :(

Rossy Ross spunea...

Antonia , foarte bine ai facut ! M-ai bine sa stii ca dai un ban in plus dar stai in fata ... tatal meu a fost internat la Pantelimon si nici macar dusmanilor nu le doresc sa ajunga acolo , iar a doua oara a fost internat la Carol Davila si parca era intr-o alta lume ... Nu cred ca astea sunt chestii de fite sau de mofturi , ci in primul rand este vorba de sanatatea noastra si mai ales ca tu o sa ai un bebe trebuie sa fii si mai precauta ... Aici este chestie de principiu al romanului invidios .... Multa Sanatate si sarcina usoara !!! ♥

Rossy Ross spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Irina spunea...

Eu am nascut la sfarsitul lui ianuarie la maternitatea Giulesti. Din ce am citit la tine.. cred ca ma pot numi norocoasa. Pe langa faptul ca am avut un inger de doctorita ( Dr. Vultur Andreea", care s-a purtat minunat cu mine.. cand am indraznit sa-i dau plicul cu bani, mi-a spus ca nu se poate si mi l-a dat inapoi :|. am ramas proasta.. Si acum maternitatea.. in clipa in care am ajuns la maternitate, toata lumea s-a purtat impecabil cu mine, moasa a stat cu mine pe pat, pana a sosit clipa nasterii, radea, vorbea cu mine, ba chiar ma si mangaia pe mana :)) 2 zile cat le-am stat in maternitate, si asistentele si toata lumea s-au purtat foarte frumos cu mine, am stat intr-o rezerva cu 3 paturi si baie, foarte foarte curata. Eu am fost super multumita.. sa nu mai pun la socoteala ca toata sederea asta, cu tot cu nastere m-a costat maxim 200 ron, si asta pt ca nu vroiau bani ! Ce sa spun.. Am fost super multumita, si la urmatoarea cu siguranta tot acolo ma duc.

Larisa spunea...

Eu am mers multi ani la randul la clinicile Regina Maria si am o parere foarte buna despre acestea si despre medici. Niciodata nu am fost nemultumita, dimpotriva. Sunt cu adevarat profesionisti. Intr-adevar, nu am copii inca (imi doresc, inca nu s-a intamplat minunea, mai astept...), deci nu pot sa imi dau cu parerea despre nasterile acolo, dar am auzit numai lucruri bune de la alte mamici. Doamna doctor Doina Mihailescu a fost medicul meu ginecolog, am fost de cateva ori la control la dansa si mi-a placut foarte mult de ea. Eu am o parere oricum foarte proasta despre spitalele de stat din Romania, din pacate, asa ca ai facut o alegere foarte buna. Iti doresc sarcina usoara si multa sanatate tie si bebelusului!

Dana spunea...

Antonia, ai facut cea mai buna alegere...si cand spun asta ma refer la cunditiile pe care le ofera clinica privata fara de spitalele de stat. In ambele locuri cred ca sunt medici competenti, cei de la privat insa sunt insa bine remunerati si au aparatura si conditii excelente de lucru si de aici lipsa multor probleme, cel putin asa vad eu lucrurile. Si eu daca o sa ma decid sa am un copil, inainte o sa ma asigur ca am ceva bani pusi deoparte si sunt 100% sigura ca tot un centru privat as alege. Cum spuneam, in special din cauza conditiilor net superioare fata de cele din majoritatea spitalelor de la stat. Daca si la stat ar fi conditii bune si nu ar mai fi trend-ul cu bagatul banilor in buzunar, nu m-as gandi la o clinica privata... Asadar, consider ca ai facut o alegere inspirata!

Ce as vrea sa te intreb, ca o curiozitate: pachetele includ absolut totul (spitalizarea+analize+operatia de cezariana sau nasterea normala? Scuze, daca nu ma exprim corect, nu am trecut printr-un astfel de eveniment si de aceea intreb...) sau se adauga pe parcurs si alte costuri?

Merci, multa sanatate si sa duci sarcina cu bine pana la sfarsit si sa nasti un bebe sanatos, de nota 10!

Anonim spunea...

In calitate de medic va invit sa ne platiti voi salariile pe care le meritam, sa ne aranjati programul dupa cum meritam, sa vorbiti cu statul sa nu trebuiasca sa vedem 100-200 de pacienti pe zi, sa educati populatia referitor la ceea ce inseamna de fapt urgenta, astfel incat sa nu avem la usa persoane pe care le mananca limba sau cred ca au febra pentru a putea vedea adevaratele cazuri importante.Dupa ce reusiti voi, persoanele care ne blamati din tot sufletul, sa realizati aceste puncte, promit solemn sa ma inclin in fata fiecaruia dintre cei care incearca sa schimbe ceva.Ahh..si inca o treaba, ce bine ar fii daca toti care comenteaza ar si plati asigurare de sanatate sa si existe bani.Dar, ma gandesc la o rezolvare mai simpla, vreti o saptamana din viata noastra sa vedeti cum este??

Anonim spunea...

Felicitari pentru alegere Antonia. Clinica Regina Maria din Bucuresti e excelenta, eu locuind in Constanta nu ma pot apropia ff mult de aceasta clinica. Si eu sunt insarcinata, am deja 4 luni dar o sa nasc in Tulcea la spitalul judetean. Acolo o am ca asistenta pe nasa mea, iar in ultimii ani sectia de ginecologie si neonatologie a fos complet renovata:aparatura noua, curatenie, rezerve mama-copil. In Constanta medicii sunt ff lenesi(as putea spune), nu stiu daca mai face unul de garda in spital, in rest toti s-au orientat catre clinicile particulare (bravo lor-bani mai multi), dar crede-ma ca daca nu le dai de inteles de la inceput ca vrei sa nasti natural si te arati hotarata...fac ei pe dracu' in 4 si tot la bisturiu ajungi.Aici se poarta operatiile de cezariana pe banda rulanta. Nu stiu ce fac exact, cred ca te sperie....unei prietene i-au spus ca nu va putea naste normal niciodata din cauza ca are uter retrovers. Si eu am uter retrovers si totusi nu este nici o problema. In Tulcea si in Bucuresti am vazut ca nu este asa. Stau medicii cu tine oricat este nevoie daca vrei sa nasti normal, iar in cazuri grave unde este nevoie de cezariana nu ezita. Cel putin asta mi-a spus doctorita mea, mi-a recomandat sa nasc natural, iar la cezariana va apela doar daca este nevoie, astfel incat nici eu si nici copilul sa nu avem de suferit.
O sarcina usoara iti doresc, sanatate multa si sa ne mai tii la curent cu ce face bebe.
Am ales identitatea Anonim...dar sunte prietene pe fb (Gabriela Condrasov ma numesc).
Te pup! Sanatate

Nyko spunea...

Cei care te critica pentru faptul ca alegi o clinica privata care costa mult, nu sunt decat niste aberanti! L urma urmei este important sa nasti in conditii cat se poate de ok, atat pentru sanatatea ta, cat si a bebelusului!

Adelina Eneșca spunea...

Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin atatea situatii neplacute de cand esti insarcinata. Doctorul care ti-as spus fara sa te consulte ca nu poti tine sarcina m-a indignat foarte tare! Ma bucur ca ai gasit pana la urma clinica ce poate sa iti ofere ce iti doresti. Doamne ajuta! si sa fie totul bine cu bebe si cu tine!

Antonia Ioana spunea...

Domnule / Doamna doctor , daca chiar sunteti , dvs. ati citit postarea mea? Daca va dadeati putin silinta ati fi inteles ca nu am vorbit despre spitalele care primesc cazuri la ugenta cu febra sau mancarimi de limba. Ma refeream la maternitatile de stat . Ma refeream la gravidele care stau in picioare asteptand ore intregi la cozi . Sa lasam salariile , in ce-i priveste pe medici ginecologi de la stat nu cred ca se plange nimeni de trai pentru ca doar eu stiu cum vorbeau gravidele intre ele ca la fiecare consultatie FIECARE graviduta va baga in buzunar 50 minim! Si aveti cam 30-40 pe zi , in afara de nasteri si avorturi. Nu stau sa fac socoteala cam cat castigati voi pe zi , insa atat am avea si noi dorinta , sa fim tratati asa cum trebuie. Nu am blamat pe nimeni , nici eu nici sutele de persoane care mi-au dat dreptate si au scris povestile lor. Si despre asigurarea de sanatate , n-am sa inteleg de ce trebuie sa platesc cand oricum daca ajung sa fac o analiza ca si gravida la un spital de stat , platesc aceeasi suma ca si cum n-as beneficia de asigurare!

Liza spunea...

sunt viitor medic,am fost in multe spitale din Bucuresti si din tara si intradevar,conditiile sunt dar de fapt nu sunt,bolnavii sunt tratati de unii medici si unele asistente cu o mare greata,ignoranta,indiferenta.SISTEMUL SANITAR DIN ROMANIA ESTE LA PAMANT!! la privat este mult mai bine,ai mult mai multe conditii.despre salarii nici nu cred ca mai este cazul sa aduc vorba...si da,multi asteapta sa le bagi banii in buzunar,ceea ce nici macar etic,moral nu este corect iar tot ce se intampla probabil ca i-a inrait pe toti de se poarta asa urat..nu stiu daca Romania va depasi vreodata situatia asta... :(

Anonim spunea...

Stiu ca nu are leg cu maternitatea dar are legatura cu spitalele si tot ce tine de sitemul nostru medical.Acum cateva zile am fost la Poiana Brasov ca sa ne relaxam si noi,deh!Toate bune si frumoase,mergem la terasa sa mancam si cum imi doream de muult sa mananc jambon de porc afumat,am gasit la terasa asta.Eram in culmea fericirii:buna la gust etc etc.Seara ajungem la pensiune.Ne bagam in pat,dupa drum obositi cand a inceput sa ma ia cu frig.Eram imbracata si invelita de zici ca venise gerul lui Noe.Dupa dai cu tremurat de toata frumusetea,voma si temperatura 40.I-am alertat pe al meu de s-a dus la ora 1 noaptea,in pijamale sa caute o farmacie in Busteni.Si aici frumusetea:nici o farmacie de serviciu in tot Busteniul Valea Prahovei si Sinaia.Precizez ca a ajuns tocmai la un spital central din Sinaia,ptr ca nici in Busteni nici in valea Prahovei nu sunt spitale.Cum e posibil asa ceva?Mori cu zile,bati 12 km sa ajungi la un spital sa iti dea o seringa si o pastila[deoarece m-am ales cu o toxiinfectie de nu imi mai trebuie nici jambon nici Poiana Brasov o perioada de-acum incolo].Stau si ma gandesc daca sunt oameni cu probleme mai grave ca a mea ca mor cu zile....Si asta ar trebui sa citeasca si doctorul care comenta ceva mai devreme.

Orhidee9 spunea...

Acum chiar m-am enervat eu eram sa mor la Floreasca din cauza unei idioate care imi spunea ca nu are sala sa ma opereze rezident care nici drept de operatie nu avea,ci doar sa asiste!Sa zic ca nici cu bani nu vroia sa ma opereze!Aveam apendicita acuta si idioata ma tot indopa cu perfuzii si algocalmin si e contarindicat ca durerea nu cedeaza la calmante!Sa ma zic ca asistenta a zis ca daca era doctor ea ma opera!Mi-am vazut moartea cu ochii pe bune!Si azi sunt in viata datorita unei doctorite extrardinare care m-a operat imediat!Sa zic ca mi-a pus intial idioata aia de la Floreasca apendicita acuta ca diagnostic si dupa o noapte de chin m-a externat cu enterocolita acuta ca nu a semnat nici medicul sef de clinica care e Beuran fisa de externare!Idioata de la Floreasca se numeste Iatan Elena!Sa mai zic ca nu puteam sta in picioare eram la urgente si stateam pe jos aproape sa-mi faca o radiografie si erau unele cu ceva probleme la ovare da na eu nu eram urgenta!Medicii se poarta groaznic acolo!Am glezna sudata stramb pentru ca tot la Floreasca mi l-au pus in atela gipsata da entorsa au zis ei,iar eu zic ca era fisurat si na s-a sudat stramb.Si daca esti medic se presupune ca trebuie sa salvezi vieti nu sa chinui si mai mult oamenii!Daca nu lasa-te de meserie frate!

Anonim spunea...

Daca ar fi sa nasc, desi nu e cazul prea curand, as face exact ca tine! de ce sa te pui in pericol sa mai si iei alti microbi si boli din spital de stat.. dai un ban si stai in fata, vorba ta ca la hotel. E vorba de o suma de bani, dar e normal ca vrei ce e mai bun. Am vazut eu cum e cu medicii astia de la urgenta de exemplu.. am fost cu mama la urgente ca facuse o alergie, nu mai putea respira si doctora a zis sa stau la coada , lol, murea mama langa mine !! si apoi m-am bagat in fata deoarece numai puteam si mama nu mai zic, am intins bancnota si sa vezi cum imediat a luat-o.

Anonim spunea...

" Anonim spunea...

In calitate de medic va invit sa ne platiti voi salariile pe care le meritam, sa ne aranjati programul dupa cum meritam, sa vorbiti cu statul sa nu trebuiasca sa vedem 100-200 de pacienti pe zi, sa educati populatia referitor la ceea ce inseamna de fapt urgenta, astfel incat sa nu avem la usa persoane pe care le mananca limba sau cred ca au febra pentru a putea vedea adevaratele cazuri importante.Dupa ce reusiti voi, persoanele care ne blamati din tot sufletul, sa realizati aceste puncte, promit solemn sa ma inclin in fata fiecaruia dintre cei care incearca sa schimbe ceva.Ahh..si inca o treaba, ce bine ar fii daca toti care comenteaza ar si plati asigurare de sanatate sa si existe bani.Dar, ma gandesc la o rezolvare mai simpla, vreti o saptamana din viata noastra sa vedeti cum este?? "


Intrebarea mea este ce medic esti tu de ai tupeul sa vb in acest fel de pacietii tai de fapt sunt oameni la fel ca tine . In al 2 - lea rand nimeni nu te obliga sa faci o meserie de care nu esti multumit ar trebui sa va faceti doctori , asistente etc fara spaga pentru ca voi aveti un salariu mic sau mare pe care l-ati acceptat , nu trebui sa va razbunati pe pacieti pentru prbl voastre nemultumitoare . Sa iti fie rusine , ar trebui sa va dam in judecata pentru fiecare eroare pe care o faceti sa va invatati minte sa fiti mult mai atenti si sa va comportati frumos cu oameni de care trebui sa aveti grija .
Sa iti dau exemple si pe urgenta sau pe maternitati , hai sa iti dau pe maternitate , cum este cand anumiti doctori din anumite spitale din neglijenta lor la nastere multi copii sunt scapati si cad sau trag de acei bebelusi de li se rup maini , picioare etc , aceste afirmatii sunt facute de asistente si infirmiere care asista la nasteri . Doctori de pe ambulanta recunosc ca in anumite spitale se mor pe capete din cauza neglijentelor medicilor , nu vreau sa mai continui cu exemple pentru ca sunt multe .

Felicitari Antonia , o alegere perfecta , Spitalul Privat este o alegera buna pentru o nastere in siguranta , si eu tot asta voi alege cand va veni momentul . Mult Succes si nastere usoara

Danielaantemir spunea...

Dragă Antonia, te felicit pt alegerea făcută, deşi nu sunt din Bucureşti ci din Cta, m am lovit de foarte multe ori până la vârsta aceasta de usile spitalelor de stat de la mine din oraş si am destule amitiri neplăcute legate de cadrele medicale de aici.Eu sunt viitoare asistentă medicală si nu mi doresc pt nimic in lume sa ajung sa profesez intr un spital de stat si asta pt ca fac parte din acea mică categorie de cadre medicale ce îşi iubesc cu adevarat meseria si natura umană in slujba căreia îmi doresc sa fiu.Nu mi doresc sub nici o formă sa ajung sa fac parte din marea clică a personalului medical de genul dlui de mai sus ce se vrea a fi medic!!! Îmi este ruşine cu aceste tipuri de"colegi de breaslă"care în spatele nemulţumirii de ordin salarial postează în victime, neavând bunul simţ sa tacă măcar dacă nu sunt in stare sa recunoască ca trăiesc de pe urma bietilor pacienţi care le umflă lunar bugetul cu sume fabuloase!!! RUŞINE TUTUROR MEDICILOR SI ASISTENŢILOR MEDICALI CARE AU UITAT JURĂMÂNTUL DEPUS SI CARE AU AJUNS SA CONDIŢIONEZE UN ACT MEDICAL DE MULTE ORI SALVATOR DE VIEŢI DE ŞPAGA CE ORI O AŞTEAPTĂ ORI O IMPUN CU NESIMŢIRE!! MI E+ RUŞINE SI SCARBA LA PROPRIU DE SISTEMUL SĂNĂTĂŢII DE STAT DAR SUNT MÂNDRĂ DE FELUL MEU DE A FI SI DE FAPTUL CA NU VOI AJUNGEA VREODATĂ SA FIU COLEGĂ CU ASEMENEA INDIVIZI CE AŞTEAPTĂ SA FIE PLĂTIŢI SI PT UN ZÂMBET!!! SISTEMUL PRIVAT AR TREBUI SA L ÎNLOCUIASCĂ PE CEL DE STAT, AŞA EI NU S AR MAI PLÂNGE DE SALARII SI PACIENŢII AR FI IN SFÂRŞIT TRATAŢI OMENEŞTE SI NU AR MAI STA CU TEAMĂ IN SUFLET CA DE NU DAU ŞPAGA NU VOR FI TRATAŢI CORESPUNZĂTOR!! Incarc odata felicitări pt alegerea-i făcută Antonia, nu vei regreta nici o clipă iar dlui, dnei presupuşi medici am sa i transmit un mesaj, mesaj postat dealtfel si pe pagina ta de FB! Te pup draga mea site sarcină uşoara pe mai departe!!

Danielaantemir spunea...

Cât despre domnul"doctor"de mai sus, l aş intreba, din cei 100-200 de pacienţi care le calcă pragul la fiecare tură, la umilă sumă de 5 lei (ma umflă râsul când spun 5 lei) minim per pacient cam cu ce sumă pleacă dlui sau altii ca el acasă??? Si, ce vina avem noi dle dr ca salariul dumitale sau al altuia ca tine este de mizerie în condiţiile în care se ştie f.biiine sacrifiicile facute pt a ajunge medic??? Si încă ceva, de ce eu si soţul meu, si milioane ca noi plătim dle drag, acele asigurări medicale de care vbiti, si la ce foloseşte, asta nu ma scuteşte de şpăgile nesimţite pe care vi le bagam in buzunar!!! Nimeni nu spune ca nu aveţi dreptul sa cereţi măriri salariale la guvern,însă învăţaţi va sa nu mai condiţionaţi viaţa omului de şpaga!! De lucraţi in acest domeniu doar pt bani, înseamna ca nu aveţi CE CAUTA in această meserie, schimbaţi va domeniul pân nu mai mor alte suflete nevinovate ce ar trebui defapt SALVATE!!

Danielaantemir spunea...

Si inca ceva pt dl care afirmă ca ar fi medic, deşi...ma îndoiesc, problema dumitale nu ar trebui sa fie nici pe departe ca eu vin la dumneata in urgenţă pt o banală zgârietură, mâncărime de limbă sau de c.r da? Problema dumitale si a altora din branşa ta este ca tu sa mi acorzi asistenţa necesară si ajutorul medical adecvat in condiţii de maximă implicare, dăruire si respect indiferent de starea în care ma aflu, de culoarea pielii, de faptul ca ştiu sau nu sa ma exprim corect româneşte sau de banii care îi am sau nu in buzunar, in traducere liberă pe înţelesul tuturor citat din jurământul pe care l ai depus!!!!! Dacă nu ţi convine, da ţi demisia, sau dacă tot iubeşti oamenii, pleacă afară sa munceşti pe 5000€ cel puţin ca sa nu mai urli pe aici pe bloguri ca eşti dumneata prost plătit de parcă noi am avea vreo vină!!! Sfat de la o viitoare colegă de breaslă, subalterna a mariilor dumneavoastră medicii!!!

Anonim spunea...

Ok, atunci stau si ma intreb...pentru ce mai platim o gramada de bani lunar pentru sanatate daca suntem tratati in halul asta in spitalele de stat??? Nu beneficiem de absolut nimic, daca e sa ajungem in spitalele de stat, din contra, mai esti si umilit si injosit in ultimul hal.Daca ni s-ar permite ca acei bani care ne sunt luati lunar pt.sanatate sa ii punem intr-un cont si la nevoie sa ii folosim in clinicile private sunt convinsa ca dupa ce ne-am trata, am mai ramane si cu bani...dar din pacate nu se poate, pt.ca statul asta ne "fura" pur si simplu acesti bani, fara sa primim nimic in schimb. Foarte trist...
Oricum, te felicit pt.alegerea facuta! Multa sanatate tie si micutului tau!

Anonim spunea...

eu aas vrea sa vad da!in fiecare zi m-as duce acasa cu minim 200 de euro,toti sunteti aceeasi apa si un pamant!sa va fie rusine!!!numa spaga cata luati,va plangeti de salarii nenorocitilor,dar cei de la privat care nu au spaga sau ciubuc,si vin acasa fix cu 8 milioane de aia ce sa zicem??????HOTILORRRRRRRRR​RRR!!!!!!!!!!!!!!PROFITATI​ DE NECAZUL OAMENILOR!!!!

Federova spunea...

In primul rand felicitari pentru sarcina, daca asteptai de atata timp sa ramai graviduta imi imaginez ce bucurie ai simtit! uff...
Legat de clinici/spitale sigur ai facut o alegere buna, am auzit pareri bune despre Regina Maria. Si Medlife e de nota 10 la capitolul asta, am, prietene care au nascut acolo iar conditiile si felul cum se poarta sunt impecabile. Dai un ban dar nu-ti pare rau.
Iti doresc nastere usoara!

Anonim spunea...

Pt."domnul" sau "doamna doctor" de mai sus:

Stimate domn/doamna doctor, daca nu ai stiut, noi chiar va platim salariile, iar daca ar fi sa-ti platim salariul pe care il meriti TU personal, ar fi un "ZERO BARAT".Sigur ca nu putem generaliza, am intalnit si medici cu suflet mare, care isi merita din plin meseria, dar de medici ca tine, sa ne fereasca D-zeu, imi pot da seama ce fel de medic esti, dupa ce ai scris aici.
In concluzie, domn sau doamna doctor,ce ei fi, tot noi, pacientii suntem vinovati...platim o groaza de bani asigurari, cand ajungem la spital platim tot, de la pansament pana la spaga infirmierei, suntem tratati ca ultimele gunoaie, dar suntem vinovati ca nu stam dracului sa murim acasa in loc sa venim in spitale.

Anonim spunea...

Stimate domn/doamna doctor,
Dvs pe ce lume traiti? Nu ati avut ce face de ati comentat aiurea pe acest blog. Nu sunteti obligat sa faceti ceva ce nu va place.....mai bine renuntati..nu? e mai simplu. Noi toti platim contributii la stat, contributii care nu sunt mici de loc...si suntem tratati in spitale ca niste gunoaie. M-am saturat sa merg la un amarat de consult si sa scot bani din buzunar, fiecare analiza pe care trebuie sa o faca o gravida se plateste (si mai vorbea cineva la tv de spor natural negativ...misto incurajare sa facem copii) iar daca faci analiza la stat te trezesti cu mai stiu eu ce boala..ca in final sa descopere ca s-au incurcat probele, mai bine mergi la particular.
Noi va platim salariile, si pe al dvs si pe al asistentelor, infirmierelor, iar pe langa asta mai trebuie sa bagam si ceva in buzunar la fiecare pt o aspirina, un cearceaf curat sau macar un raspuns la o intrebare.
Sanatate multa...si pe viitor ganditi inainte de a spune ceva!!!

Anonim spunea...

Regina Maria este un spital foarte bun ! Stiu ca multa luma apeleaza la serviciile lor. De asemenea, Avon are un parteneriat cu acest spital. Felicitari !:*

Antonia Ioana spunea...

Nu inteleg ce tot ii plangem atat de mila doctorilor! Credeti voi ca macar unul din ei s-a gandit cand a ales drumul asta ca "o sa am un salariu de mizerie din care n-o sa pot nici sa-mi achit intretinerea si lumina"? NU! Toti se gandesc ca vor trai din spaga! In ziua de azi si sa intri in fata la o coada de 20 persoane poti , daca ii bagi 30 lei la asistenta si cu scuza "faceti loc , o urgenta mare" te baga imediat in cabinet la doctor. Ce naibii.

Topala Denisa spunea...

Buna Antonia,ai facut foarte bine ca te ai dus la o clinica privata...numa in spitalele din Romania se intampla asa ceva...sa iti dau un exemplu concret nasa mea este insarcinata in 10 saptamani iei traiesc in Vienna si cand o fost la primu contru i-o facut toate analizele,eco tot ce trebuia si stii cat o costato???? uimitor 60 de centi..cum ii posibil numa la noi in tara sa se intample asa.

Topala Denisa spunea...

Buna Antonia,ai facut foarte bine ca te ai dus la o clinica privata...numa in spitalele din Romania se intampla asa ceva...sa iti dau un exemplu concret nasa mea este insarcinata in 10 saptamani iei traiesc in Vienna si cand o fost la primu contru i-o facut toate analizele,eco tot ce trebuia si stii cat o costato???? uimitor 60 de centi..cum ii posibil numa la noi in tara sa se intample asa.

Anonim spunea...

Chiar nu mi se pare o fita sa alegi decenta !!!
Si aici o dau exemplu pe fina mea care in urma cu doi ani a nascut cel de-al doilea copil intr-un spital de stat , unde conditiile au fost execrabile : a intrat in travaliu la ora 7 dimineata si a nascut la ora 17 ( fara ca nimeni sa nu se intereseze de ea, cand numai putea de dureri si simtea ca naste , finul meu a facut scandal cu asistentele sa-i faca ceva ) , a stat intr-o camera ingrozitoare, unde tocaria de la ferestre era uzata si umflata si pe unde intra foaaarte mult curent si frig ( era martie si in conditiile in care bebelusul statea cu mamica lui in aceasta incapere ) , plus ca au gasit, in punga lui cu lucruri, biberoane, scutece etc. un gandac .. bineinteles ca toata punga a zburat la gunoi .
Deci, good choice Antonia si nastere usoara !

MªJosé Fernández spunea...

me ha encantado tu blog, te sigo! te invito a mi blog y si te gusta te espero como seguidora :) tengo un SORTEO de ARISTOCRAZY! :) muak guapa

http://imagenshopper.com

Gabriela spunea...

Ai facut o alegere buna, din pacate sistemul sanitar de la noi e la pamant. Am umblat mult prin spitale si stiu conditiile care sunt momentan. Iti doresc sarcina usoara si un bebe frumos si sanatos!

claudia spunea...

Sincer, ai ales foarte bine. Eu am nascut tot la o clinica privata si a mers totul ca pe roate, nu am avut nici cea mai mica problema! Recomand si voi recomanda mereu mersul la o clinica privata.


However, sa nu crezi te rog ca medicii ginecologi fac o groaza de bani. Sotul meu e ginecolog de 5 ani de zile, acum isi termina rezidentiatul, si in 5 ani de zile nu a luat nici macar o data salariul mai mare de 9 milioane pe luna...cred ca iti dai seama ca 9 milioane sunt o gluma buna cand ai un copil mic acasa :|.
De spaga nici macar nu poate fi vorba, pentru ca a reusit sa nimeara intr-o clinica de stat unde sunt fix 2 medici care sunt ultra-mega-pilosi si iau tot ce cuprinde dupa ce restul fac toata treaba. Sa iti povestesc si ca l-am vazut la culoare o data la doua zile din cauza garzilor ? Drept pentru care...o sa plece afara la lucru pentru ca aici nu se poate trai.
La modul cel mai sincer iti spun, cand ma intreaba cineva ce meserie are sotul meu si ii spun si primesc o reactie gen : "Hai ma, ca voi aveti bani! ", imi vine sa ii sparg capul si sa il las acolo. Daca nu era socrul meu sa ne ajute, muream de foame si gata.

Si cel mai amuzant e ca de absolut fiecare afurisita data ma intreaba oamenii de ce am nascut la o clinica privata. Pai simplu, pentru ca in spitale e ca dracu, murdar si tot ce vrei. Deci nu va grabiti cu presupusul ca toti medicii au bani, asta ti-o spun sigur. Eu una ma bucur ca pleaca toti medicii din Romania si abia astept sa se bage facturi la spitale. Nu de alta, dar poate asa se trezeste cine trebuie si se mai schimba ceva.

uKa spunea...

Buna!Scuze ca e off topic:)Da-mi te rog adresa ta de mail ca nu o gasesc pe blog-ul tau,ori nu stiu eu sa caut:( Vreau sa te intreb ceva ce te-am intrebat la poostarea cu fonduri de ten preferate.

Anonim spunea...

Buna, Antonia! :* In primul rand vreau sa te felicit pentru ce faci, ai talent si se vede :). Nu te urmaresc de foarte mult timp (desi am aflat in iarna de ceea ce faci), deoarece nu prea am timp de stat pe facebook si in general la PC. Am vazut acum 2 zile, in timp ce iti rasfoiam pagina de fb si blogul, ca urmeaza sa ai un bebe :X si ca esti o mamica tanara ca si mine (eu sunt nascuta in '93) ceea ce m-a emotionat :'} si m-a facut sa te indragesc si mai tare :D. Ok... sa trec la subiect ;))!
Eu am nascut la un spital de stat, nu pentru ca am vrut eu, ci pentru ca asa au ales parintii mei (nefiind intr-o situatie financiara foooarte buna)... noroc ca am avut o doctorita super care isi respecta toate clientele, care nu "te expedia in 2 minute" ca sa isi faca programul si care mi-a oferit toate sfaturile si informatiile necesare pentru a simtii ca sunt bine si eu si bebica mea (care aum are 1 anisor si aproape 4 luni:X). Ok,... Imi venise sorocul ;)) si trebuia sa merg la spital, in timp ce si doctorita era in drum (dupa cum spuneam o super femeie), am asteptat o gramada sa intru in sala unde m-au "controlat" mai multi medici inainte sa nasc, cu dureri groaznice (asa e cand nasti normal :P) pe o banca ingusta cat o palma, de lemn adica foarte tare :| si in momentele acelea chiar nu aveam nevoie de asa ceva :-j... Bineinteles am intrat sa ma examineze, iubitul meu (nefiind casatoriti) impartea in toate partile de la 10 pana la 50 de lei doar ca sa se uite cineva la mine. Ce sa mai zic de conditii :| : JOSNIC!! Sala de travaliu arata ca un sanatoriu vechi, bineintels a trebuit sa ii dea si moasei ceva ca sa aibe grija de mine. Cat stateam acolo si asteptam sa nasc, celelalte femei (care probabil aveau o situatie financiara mult mai proasta) care nu imparteau in toate buzunarle "leafa" erau tratate INGROZITOR!! Am ramas socata. Nu-mi credeam urechilor ce aud. Cum e posibil sa iti zica cineva (mai ales o asistenta de acolo) ca "bine cand te-ai culcat cu barbatu-tau nu ai tipat, acuma tragi si indura" bineinteles mult mai vulgar. E inadmisibil. Colac peste pupaza, in salonul in care m-au bagat dupa ce am nascut erau GANDACI!! WTF?! asta nu e un spital totusi? trebuia sa imi feresc copilul sa nu cumva sa mi se urce in pat, in mancare sau in bagaje :| a fost ingrozitor. Cand venea iubitul meu in vizita plangeam, vroiam acasa. Foarte bine ca ai ales o clinica privata. Si sa nu mai pleci urechia celor care spun ca sunt fite, sa nasca ele la un spital de stat si apoi sa vorbeasca. Si in plus te enervezi aiurea si o stresezi si pe bebita, care categoric nu merita :X. Draga de ea, sper sa se nasca sanatoasa si frumoasa si sa va bucurati de ea. A fi mamica este cel mai frumos lucru din lume! cele mai mari bucurii ti le dau copii, nu stiu care ar fi rolul meu pe pamant daca nu sa-mi iubesc odorul... Ai grija de tine si de bebe, si bucura-te cat mai poti de relaxare :)) ai mare nevoie :* mai ales ca ai intrat in trimestrul doi care e cel mai usor si placut :X. Cam atat am avut de spus... sper ca nu te-am plictisit :). Sa ai o sarcina si o nastere cat mai usoara draga mea. Tine-o tot asa! Pupici multi!! :*:*:* Andrea

Anonim spunea...

Buna, Antonia! :* In primul rand vreau sa te felicit pentru ce faci, ai talent si se vede :). Nu te urmaresc de foarte mult timp (desi am aflat in iarna de ceea ce faci), deoarece nu prea am timp de stat pe facebook si in general la PC. Am vazut acum 2 zile, in timp ce iti rasfoiam pagina de fb si blogul, ca urmeaza sa ai un bebe :X si ca esti o mamica tanara ca si mine (eu sunt nascuta in '93) ceea ce m-a emotionat :'} si m-a facut sa te indragesc si mai tare :D. Ok... sa trec la subiect ;))!
Eu am nascut la un spital de stat, nu pentru ca am vrut eu, ci pentru ca asa au ales parintii mei (nefiind intr-o situatie financiara foooarte buna)... noroc ca am avut o doctorita super care isi respecta toate clientele, care nu "te expedia in 2 minute" ca sa isi faca programul si care mi-a oferit toate sfaturile si informatiile necesare pentru a simtii ca sunt bine si eu si bebica mea (care aum are 1 anisor si aproape 4 luni:X). Ok,... Imi venise sorocul ;)) si trebuia sa merg la spital, in timp ce si doctorita era in drum (dupa cum spuneam o super femeie), am asteptat o gramada sa intru in sala unde m-au "controlat" mai multi medici inainte sa nasc, cu dureri groaznice (asa e cand nasti normal :P) pe o banca ingusta cat o palma, de lemn adica foarte tare :| si in momentele acelea chiar nu aveam nevoie de asa ceva :-j... Bineinteles am intrat sa ma examineze, iubitul meu (nefiind casatoriti) impartea in toate partile de la 10 pana la 50 de lei doar ca sa se uite cineva la mine. Ce sa mai zic de conditii :| : JOSNIC!! Sala de travaliu arata ca un sanatoriu vechi, bineintels a trebuit sa ii dea si moasei ceva ca sa aibe grija de mine. Cat stateam acolo si asteptam sa nasc, celelalte femei (care probabil aveau o situatie financiara mult mai proasta) care nu imparteau in toate buzunarle "leafa" erau tratate INGROZITOR!! Am ramas socata. Nu-mi credeam urechilor ce aud. Cum e posibil sa iti zica cineva (mai ales o asistenta de acolo) ca "bine cand te-ai culcat cu barbatu-tau nu ai tipat, acuma tragi si indura" bineinteles mult mai vulgar. E inadmisibil. Colac peste pupaza, in salonul in care m-au bagat dupa ce am nascut erau GANDACI!! WTF?! asta nu e un spital totusi? trebuia sa imi feresc copilul sa nu cumva sa mi se urce in pat, in mancare sau in bagaje :| a fost ingrozitor. Cand venea iubitul meu in vizita plangeam, vroiam acasa. Foarte bine ca ai ales o clinica privata. Si sa nu mai pleci urechia celor care spun ca sunt fite, sa nasca ele la un spital de stat si apoi sa vorbeasca. Si in plus te enervezi aiurea si o stresezi si pe bebita, care categoric nu merita :X. Draga de ea, sper sa se nasca sanatoasa si frumoasa si sa va bucurati de ea. A fi mamica este cel mai frumos lucru din lume! cele mai mari bucurii ti le dau copii, nu stiu care ar fi rolul meu pe pamant daca nu sa-mi iubesc odorul... Ai grija de tine si de bebe, si bucura-te cat mai poti de relaxare :)) ai mare nevoie :* mai ales ca ai intrat in trimestrul doi care e cel mai usor si placut :X. Cam atat am avut de spus... sper ca nu te-am plictisit :). Sa ai o sarcina si o nastere cat mai usoara draga mea. Tine-o tot asa! Pupici multi!! :*:*:*

Malinna spunea...

Buna!iti apreciez foarte mult munca! dacaaa ai putea sa te uiti pe noul meu blog,sa-ti faci o idee,daca-ti place,sa-mi spui parerea ta si sa-l dai mai departe.Sunt noua in bransa:)pupici multii http://bornthiswaymalina.blogspot.com este

Unknown spunea...

am nascut si eu la privat...si atat eu cat si fetita am fost tratate k printesele(am mers la nastere cu mana in buzunar)...nu exista termen de comparatie intre stat s privat...si pt ,,d-nu dr,, nu platesc asigurare pt k banii p care ii dau l stat pt servicii de rahat..prefer sai dau la privat si nu m apuca greata cand vad o mutra acra.