miercuri

Cum merg lucrurile la Regina Maria

Heyyy ,


Pentru ca foarte multe viitoare mamici nehotarate inca, m-au rugat sa le tin la curent cu decizia mea de -a merge la clinica Regina Maria si tot acolo sa si nasc , m-am gandit ca in atatea zile am strans ceva experienta !:))

Nici nu stiu cu ce sa incep?!
In primul rand cred ca trebuie sa va spun ca eu am ales-o ca si doctora pe doamna Doina Mihailescu . Prea multe nu pot spune despre ea , doar ca m-a uimit din prima clipa cand am intrat la ea in cabinet de draguta era , deschisa si daruita este pentru meseria ei . Mi-a luat toate analizele care le aveam eu pana in clipa aia , s-a uitat peste ele si mi le-a explicat. Nu m-am ascuns de ea si i-am povestit ce am patit eu in ultimul timp pe scurt cu spitalele de stat , dc m-am hotarat sa merg la o clinica privata , si datorita faptului ca mai multe persoane mi-au recomandat-o pe ea , m-am chinuit sa ajung in grija dumneaei (cu ajutorul Gabrielei , ca altfeeeel..).

Vreau sa adaug ca am si eu o nebunie pe cap : La clinica nu m-am dus aranjata , machiata sau bine imbracata . M-am dus normal , intr-un trening cu parul prins in coada si o fata de parca ceream bataie:))). Si spun asta pentru ca toti stim ca multi din doctori se uita cum arati , ce haine de firma sau ce telefoane ai ca sa stie cum sa se comporte. Bine , ca acolo n-ar fi fost cazul pentru ca atat doctori cat si asistentele , nu primesc nimic. Iti platesti consultatia , analizele sau ce alte interventi faci si aia este . Nu alergi dupa nimeni sa bagi banuti ca sa fii sigura ca daca viitoare te mai tine minte.

Spre finalul vizitei mele la ea , mi-a dat sa fac mai multe analize importante de care mie fosta doctora nici nu-mi spusese. Mi-a dat trimitere si pentru bitest la domnul DR. George Marinescu , si sa ne vedem cand am toate rezultatele , adica saptamana viitoare.

Am fost a doua zi , le-am facut si in nici 20 minute de cand ajunsesem , eram in taxi spre casa. Totul merge ca la carte , stai la rand daca ai de stat , iti iei bonuletul si ele te striga , tu intri , iti ia analizele (iti prezinta ca acul cu care te va intepa este sigilat! Maaaaaaaare lucru) , iesi , platesti si pleci.

Ieri am fost si la bitest . Aveam niste emotii ca abia dormeam cu o seara inainte. Am ajuns acum la clinica lor de pe Dorobanti si am asteptat sa-mi vina ora sa intru. Aflasem de la o clienta de-a mea care isi facuse ecografia pentru bitest ( 2d-ul) ca ei i-a zis si ca va avea un baietel. Eu eram sigura ca asa ceva nu se va putea , insa vroiam doar sa intru sa-mi spuna ca n-are nici sindromul down sau alte probleme , ca are si nasuc , si coloana , tot ! Aveeeeeam niste emotii ca atunci cand m-a strigat sa intru in cabinet , abia mai reactionam cand ma intreba ceva. Imi tremura vocea , corpul si mereu intorceam capul sa vad reactia sotului meu. Eram fascinata de aparatura "sssmmekeraa" care era in tot cabinetul. M-am asezat cu burtica mea deja marisoara in sus , si doctorul a inceput sa umble sa gaseasca bebelusul. Aveam in fata noastra un monitor mare pe care vedeam totul clar , fara sa mai fim nevoiti sa ne chinuim sa tragem cu ochiul pe aparatul doctorului . Nu-mi venea sa cred ce diferenta este intre o ecografie facuta aici si cea care o faceam eu la spital , ce diferenta si de aparatura , totul de ultima aparitie.
Si uite cum a inceput sa ni-l arate pe bebe !!!! Da , am vazut totul , ne arata cu mouse-ul manutele , piciorusele , capul , burtica , tot ! Ba chiar ne amuzam ca deja are 5 cm , dadea din manute si picioruse intr-o veselie . I-am vazut si fata , ba chiar pe la minutul 6 am observat-o cum isi tine degetul in gurita si da din picioruse . Credeam ca visez , nu stiam ce sa zic , il intrebam pe Cosmin in continuu ce spune, el era atat de uimit si fascinat ca nu mai putea sa scoata un cuvant.
Am avut un moment de luciditate si l-am intrebat pe doctor :"Pe la ce saptamana vom putea afla ce este?" Iar el mi-a raspuns : " Pai e FETITA!" A fost momentul meu , in care am inceput sa rad , de am dat si ecografia peste cap . Cineva trebuia sa fie acolo si sa-i filmeze reactia lu' Cosmin . Tot spera sa-i creasca putulica:)))


Pentru domnul doctor doar cuvinte de lauda . Este medic specialist radiografie si imagistica medicala , atestat in ecografie generala. Este dupa cate il lauda toata lumea , cam cel mai bun pe ecografii. De aceea este important ca sa alegi o clinica privata , cu aparatura buna macar pentru ecografiile 2d - 3d si 4d . Pentru ca la spitalele de stat , au ani buni de cand n-au mai fost schimbate . Ahhh, am uitat sa spun ca la sf. mi-a dat acasa si cd-ul si pozele cu ea . Ma tot uit la ea in fiecare ora :)) L-am trimis tuturor prietenelor:))

Am plecat de la Regina Maria - Dorobanti si m-am dus la maternitatea lor din Baneasa. Acolo aveam intalnire cu un consultant pentru pachetul de nasteri . Nu mi-a prezentat vechea clinica si m-a dus in maternitatea noua , cea care se va deschide pe 1 Septembrie. E imensa , si cum o vezi pe dinafara te indragostesti!:)))

Ne-a dus sa vizitam intai neonatologia .. Multe despre ea nu pot sa va spun pentru ca nu "stiu cu ce se mananca" , doar ca am vazut ca este extra dotata! Am avut o intrebare de la inceput : "Am inteles de la diversi oamenii ca nu aveti sectie pentru prematuri si in cazul in care se intampla sa nasc la 7 luni , Doamne Fereste , ma trimiteti la cine stie ce spitale . " Raspunsul a fost unul pe care speram sa-l primesc " Nu doamna , avem mai ales in noua maternitate , cum sa ingrijim un prematur inca de la 20 saptamani , adica de la 5 luni. "

Dupa am urcat in rezerva "Extra" . Nu am vrut sa merg la rezerva "Premium" pentru ca nu vreau sa stau cu inca o mamica in camera , vreau sa am parte de intimidate , sa stau cu sotul meu eventual pe timp de noapte ca poate voi avea nevoie . Premium este pachetul cel mai mic . Extra este pachetul mijlociu si VIP pachetul cel mai mare.

Rezerva Extra este Single , stai doar tu si la cerere si sotul tau sau oricare alta ruda. Poti sa-ti tii copilul tau in camera , fara sa iasa discutii in cazul in care ai sta cu o alta mamica ca poate pe ea ar deranja-o. Ai in camera baie proprie si ce baaaaaaie! Totul straluceste si o curatenie mai rau ca intr-un hotel de 5*. In camera ai si o chiuveta speciala pentru a face baita la bebica (sper ca ma exprim bine cand spun chiuveta) , deci nu in baie . Ai si masa de infasat copilasul , ai haine pentru tine cat si pentru copil , crema , pudra, pampers , totttttttt ce ai nevoie pentru spital .Acolo te duci cand trebuie sa nasti decat cu buletinul . Ai si meniu de mancare , si nu mancare de spital. Dupa cate am aflat , este vorba de o firma de catering. Ai televizor plasma , ai net , cam ce mai vrei ? In camera ai un butonas "de panica" si cand ai nevoie de ceva , apesi pe el si in 30 secunde maxim 1 minut o asistenta este la dispozitia ta. O poti chema sa ia copilul , sa duca copilul etc. Asta este la etajul 4 .

Acum urcam la etaj 5 : Etajul VIP. Deja ce vazusem la etajul Extra , era mai mult decat ma puteam astepta . O diferenta pentru VIP era camera . Aceleasi conditii , aceleasi lucruri in camera doar ca era muuuuuuult mai mare , si la pachet mai erau incluse niste analize , chestii . Am zis ca n-are rost sa dau cu 40 mil mai mult , doar sa am mai mult spatiu :))


Asa ca ne-am hotarat si am semnat contractul pentru pachetul EXTRA. Ai cam tot ce se poate in pachet , ba ai si consultatii dupa ce te externezi gratis la pediatru. Pachetul este 7900 daca il achizi pana in saptamana 25. La care mie mi se va mai adauga si cei 2500 lei ca nu sunt platitoare de asigurare:))))))))). Cand am semnat contractul i-am spus domnului ca nu am banii pentru avans la mine , insa sunt hotarata sa-l semnez . Nu a fost nici o problema , nu s-a schimbat la fata si nici nu mi-a dat un raspuns taranesc. Mi-a zis ca putem stabili impreuna cand pot sa-l achit si cand am banutii , cam pana la sf. lu' Septembrie sa merg la clinica si sa-l achit. Eu voi platii muuult mai repede , dar am vrut sa vad ce spune ca aman atat plata.
Cam ce va mai pot povesti despre maternitate ? Va avea si o terasa , cu vedere spre un lac , la etajul 5 parca. Totul e frumos , chiar nu stiu ce v-as mai putea spune ... Trebuie sa mergeti sa vedeti si voi , eu nu am facut poze din pacate !:(

Repet , nu-mi pare rau pentru decizia luata. Si poate fac si alte mamici sa se razgandeasca si sa aleaga calitatea si ce este mai bine pentru ele si bebelusi. Va mai povestesc eu ...peste ceva timp.
Pupici!

14 comentarii:

Unknown spunea...

UUUU...faaaaaaain <3 eu am avut niste "conditii" cand am nascut...nu le pot numi conditii...ma uimit faptul ca...nu a venit nici-o asistenta sa isi "ceara" ce "merita" :)))

...A.....x...!..... spunea...

ai facut o alegere foarte buna,apoi este oarecum trist ca trebuie sa platesti ca sa poti sa ai parte de servicii bune si un personal care sa se ocupe de pacienti asa cum trebuie!!!mai este de munca la noi la capitolul asta....sincer iti zic in franta ai parte de aceleasi servicii ca si in clinicile private..si asta nu este de azi de maine!!!! in orice caz iti urez sarcina usoara :*

lavy20 spunea...

antonia cate saptamani ai? si cat ai platit pentru bitest? eu am fost la sanador, la fel ca si tine, aveam in fata un monitor enorm, aparatura performanta si conditii super. as vrea sa fac o diferenta. tu de ce nu ai luat in calcul sanadorul? ai vreo parere despre clinica asta? mersi! sarcina usoara in continuare

Anonim spunea...

eu am avut parte de toate astea gratis.pacat ca nu toate femeile pot dispune de aceste lucruri la nastere dar asta e tara noastra.ma bucur pt.tine ca iti poti permite toate astea.sarcina usoara si numai bine:-*

Antonia Ioana spunea...

@Lavy pentru ca mi s-a parut ca Regina Maria este mai ok. Si am auzit mai multe. Nu stiu sa-ti spun cat m-a costat , pentru ca am si card la ei . Cam 520-550 lei.

Anonim spunea...

Buna!!

Si eu luni merg sa semnez contractul, noi am avt intalnirea cu consultatul saptamana trecuta si tot pt luni a ramas vizita la maternitate. Ceea ce nu stiam eu sigur si uitasem sa intreb era chestia asta... daca vizitam maternitatea noua, sau cea veche :D si tu m-ai lamurit acum. Suuuper!
Pachetul Extra costa 6300 lei nastere natura si 7900 cezariana. Te citesc de la inceput de cand ai inceput sa povestesti despre sarcina dar nu prinsesem nimic pe nicaieri cum ca ar fi necesara o cezariana :(
Eu am 22saptamani, nasc in jurul Craciunului. :D
Te pup, sarcina usoara, felicitari pentru fetita! (Eu am cuc, si la 12 saptamani, la morfo tot fetita mi s-a spus ca este :D - Dr. Hadi. si la 16 saptamani cand i-am zis ca de fapt stiu ca am fetita nu-i venea sa creada ca a gresit prima data :D Si a zis ca nuuu... e baietel. Noi ne-am bucurat ca baiat ne doream. Asa ca probabil si la tine este bucuria imensa, dar nu conteaza ce e, decat sa fie sanatos si frumos) :*
Incearca sa te inscrii la casa de asigurari si sa achiti tu din buzunar pt astea cateva luni CASS, CAS si mai stiu eu ce alte taxe, ca sa nu mai platesti aia 26 mil in plus fiind neasigurata. E muuult mai convenabil. Apoi, dupa ce trece nasterea, nu mai achiti nimic la casa se asigurari. Incearca! Succes!
Elena

Monica Lorena spunea...

Hmmm!La stat sora mea s-a dus cu ditamai geanta,ziceai ca pleaca in concediu,pansamente,fese sterile,vata,pampers,scutece pt ea ce se pun pe pat...nu mai spun cate,ca nici eu nu mai tin minte,zilnic ne duceam sa-i mai cumparam cate ceva...
Daca aduna acum "taxele"de la portar pana la dr,anestezist,asistente,pediatru,neonatolog,etc..si toate consultatille,ecografiile,bla,bla,cred ca ajunge tot ca si cum ar fi fost la clinica privata..dar..conditii de toata jena in spital..
Te-a sfatuit cineva mai sus sa incerci cu CAS ul,cred ca iesi mai ieftin sa-l platesti cateva luni,decat sa mai dai la ei in plus,cei 2500;-)
Pupici

Anonim spunea...

Antonia, si eu tot la ei voi naste.
Intre noi fie vorba, vezi ca gravidele au prioritate, nu sta la coada cand faci analize ;-) Eu le zic din start, si nu-mi mai da nici un nr, doar anunta acolo si ma preia cineva :D
Sarcina usoara!
Cristina

Antonia Ioana spunea...

@Cristina nici eu nu stau la coada ,am zis ca si fapt divers:P

Te pup , nastere usoara!

Unknown spunea...

buna Anto
Felicitari pt sarcina
Am vz k ai postat cum k acea asigurare medicala te costa 2500 lei . eu imi platesc asigurarea medicala la Casa de Asigurari si platesc pe an in jur de 300 de lei .
nu stiu cat de mult iti va folosi acest mesaj
o sarcina si nastere usoara

Mada spunea...

Din pacate nu toate femeile gravide isi permit sa nasca la clinica privata.. suma este una foarte mare, pentru unele este mult si 20 de milioane cat trebuie la maternitate(aceasta suma include anumite facilitati)

Violeta spunea...

Te urmaresc de ceva timp si mi-ai devenit foarte draga.Felicitari pentru sarcina si mai ales pentru decizia luata.
Eu am nascut exact la materinitatea une ai fost tu prima oara,acum 2 ani,dar ma indoiesc ac s-a schimbat ceva in bine de atunci.
M-am dus cu absolut tot ce am avut nevoie pentru cezariana de acasa:ser fiziologic,glucoza,clexane,fase sterile,manusi chirurgicale,betadina...absolut orice.Iar dupa nastere sotul a mai primit o lista si cu ce trebuia achizitionat pentru copil (in plus de ce adusesem deja).
Eco 3D am facut si eu la Regina Maria in Baneasa si la 6 saptamani mi-au spus ca e baiat...si asa a fost:)
Ai grija de tine si bucura-te de minunea care e pe cale sa soseaca in viata voastra.

Unknown spunea...

ce norocoasa esti :x..sa iti traiasca fetita si sa ajunga in bratele tale in cele mai bune conditii

Unknown spunea...

Felicitari! Foarte buna alegere intr-adevar. Si eu voi naste foarte curand cu doamna dr. Doina Mihailescu. Toate ecografiile le-am facut la dr. Marinescu. Serviciile oferite sunt foarte bune si noua maternitate este super.
Sarcina usoara iti doresc!